miercuri, 22 septembrie 2010

Hepatita G




Virusul hepatic G, denumit de asemenea virusul GB-C, este un virus de tip RNA, asemanator cu, dar deosebit de virusul hepatic C. A fost descoperit cand oamenii manifesta hepatita in urma transfuziilor, iar cauza ei nu putea fi asociata cu nici unul din virusii hepatici existenti. Acest virus hepatic poate determina o forma acuta usoara de hepatita sau o infectie persistenta (la aproximativ 15-30% din adultii infectati). Asta inseamna ca intr-un procentaj ridicat – de 70-85%, oamenii au capacitatea de a elimina virusul. Este neclar daca virusul hepatic G cauzeaza hepatita, studiile relevand ca singur, acest virus nu are capacitatea de a cauza afectiuni hepatice.

Hepatita G – perioada de incubatie

Virusul hepatic G are o perioada e incubatie ce se presupune a fi similara celei ce apartine virusului hepatic C, adica intre 3-20 de saptamani.

Hepatita G – simptome

Din cauza faptului ca nu a existat o asociere clara intre virusul hepatic G si afectiuni ale ficatului, informatiile despre simptomele cauzate de acest virus sunt limitate.

In majoritatea cazurilor, nu determina simptome asemanatoare celor cauzate de alte forme de hepatite, desi exista posibilitatea ca unii pacienti sa manifeste simptome pseudo-gripale.

Hepatita G – transmitere

Ca si toate celelalte tipuri de hepatita, cea provocata de virusul hepatic G apare atunci cand sange infectat intra intr-un organism nainfectat. Este de asemenea transmis prin contacte sexuale neprotejate si de la o mama infectata la copilul ei in timpul nasterii.

Hepatita G – tratament

Nu exista tratament disponibil impotriva hepatitei G, pentru ca nu este considerat necesar.

Hepatita G – prevenire

Nu exista vaccin disponibil impotriva virusului hepatic G. Din moment ce acesta este transmis in principal prin sange, singura maniera de a evita infectarea cu virusul hepatic G este adoptarea unor masuri riguroase de sanatate personala si generala, precum:

  • evitarea drogurilor injectate (utilizarii seringilor, acelor folosite de altii in prealabil);

  • evitarea efectuarii de tatuaje si piercinguri in locuri dubioase;

  • evitarea imprumutarii unor instrumente care ar putea avea urme de sange pe ele, precum aparate de ras, periute de dinti etc.;

  • utilizarea corecta a prezervativului in timpul tuturor contactelor sexuale cu parteneri instabili.


DR MEDIC KAROL CHAMI

Un comentariu:

Lower Jaw Surgery spunea...

When you get your own ipad time, maybe you also want to have your own iPad Case and iPad Accessories to better protect the iPad. When you come to our site, the first you need to know is that you can buy the best quality and most expensive iPad case, also your favorite iPad cases and iPad accessories. There are hundreds kinds of ipad case